Μία από τις ιστορικές και όμορφες επαρχίες της Κρήτης, που συνδυάζει το βουνό, διάσπαρτη από φυσικά στοιχεία, πλημμυρισμένη από γνήσια Κρητική αρχοντιά, είναι ο Αποκόρωνας. Στην βυζαντινή εποχή αποτελούσε κατοικία των αυτοκρατόρων και αρχόντων του Βυζαντίου, αφού παραθέριζαν εδώ και απολάμβαναν τα αγαθά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Από το 16ο αιώνα διαμορφώθηκε η αρχιτεκτονική παράδοση της Κρήτης, με πρόσθετα βενετσιάνικα στοιχεία. Ένα από τα πολλά χωριά του Αποκόρωνα είναι ο Τζιτζιφές, με εύκολη πρόσβαση σε Χανιά (28 χλμ), Ρέθυμνο (32χλμ) και τη νότια Κρήτη. Πήρε το όνομα του από το φυτό «τζιτζιφιά» που υπάρχει άφθονο στην περιοχή.

Εδώ βρίσκεται το «Λίθος», ένας μικρός παραδοσιακός ξενώνας, ένα κτίριο του 1800 που άνοιξε την πόρτα του και αναπαλαιωμένο άρχισε να υποδέχεται τους φίλους του το 2006.

Διαθέτει 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, χτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, στα οποία παρέχονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις. Ωστόσο, η πέτρα, το ξύλο και η ζεστή ατμόσφαιρα, οδηγούν σε μια άλλη εποχή, πιο όμορφη, πιο απλή, πιο ρομαντική, παρέχοντας την δυνατότητα απόδρασης από τα συνηθισμένα. Και τα 2 διαμερίσματα διαθέτουν κουζίνα, κλιματισμό, τηλεόραση, λουτρό και σόμπα με ξύλα για το χειμώνα. Το ένα από τα διαμερίσματα διαθέτει ένα παλιό πέτρινο φούρνο και πατητήρι. Γύρω από τα δωμάτια υπάρχει μία μεγάλη αυλή με κληματαριά και μία πισίνα που φωτισμένη το βράδυ θα μαγέψει και θα ξεκουράσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Στο κέντρο του χωριού ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει στο παραδοσιακό καφενείο ή να απολαύσει Κρητικές γεύσεις στα 2 εστιατόρια που βρίσκονται περίπου 700 μέτρα από τον ξενώνα.

Που βρίσκεται: Τζιτζιφές Αποκορώνου (28 χλμ από Χανιά, 32 χλμ από Ρέθυμνο)

Κατηγορία: Παραδοσιακός ξενώνας

Διαμερίσματα: 2 δίχωρα 3 κλινών (κουζίνα, λουτρό)

Παροχές διαμερισμάτων:  Λουτρό, κουζίνα, κλιματισμός, ψυγείο, καφετιέρα, τηλεόραση, πέτρινος φούρνος

Κοινόχρηστες παροχές: Δωρεάν πισίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες, αυλή.

Πολιτική κρατήσεων: Για να γίνει κράτηση θα πρέπει να κατατεθεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό το 30% του συνολικού ποσού, το οποίο δεν είναι επιστρέψιμο. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται με την άφιξη στο ξενοδοχείο.

Πληροφορίες - κρατήσεις:
Τηλέφ Φαξ: (+30) 28210 92442
E-mail: lithos@pezouli.gr
Διεύθυνση:
LITHOS House,
Τζιτζιφές Αποκορώνου
73100 Χανιά - ΚΡΗΤΗ

 
Developed by redbit.gr

W3C ValidW3C Valid