Μία από τις ιστορικές και όμορφες επαρχίες της Κρήτης, που συνδυάζει το βουνό, διάσπαρτη από φυσικά στοιχεία, πλημμυρισμένη από γνήσια Κρητική αρχοντιά, είναι ο Αποκόρωνας. Στην βυζαντινή εποχή αποτελούσε κατοικία των αυτοκρατόρων και αρχόντων του Βυζαντίου, αφού παραθέριζαν εδώ και απολάμβαναν τα αγαθά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Από το 16ο αιώνα διαμορφώθηκε η αρχιτεκτονική παράδοση της Κρήτης, με πρόσθετα βενετσιάνικα στοιχεία.

Ένα από τα πολλά χωριά του Αποκόρωνα είναι ο Βαφές (το όνομα αυτό συναντάται από την Βυζαντινή εποχή) με εύκολη πρόσβαση σε Χανιά (32 χλμ), Ρέθυμνο (28χλμ) και τη νότια Κρήτη. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη που υπάρχει στο χωριό, αναφέρεται σαν καθολική μονή.

Πολλά κτίσματα, σημαντικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής, σώζονται στο χωριό. Ένα από αυτά είναι ο παραδοσιακός ξενώνας «ΕΙΡΗΝΗ», που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα με σεβασμό στην παράδοση και αποτελεί κατάλυμα μοναδικής αισθητικής.

Το πέτρινο αρχοντικό του 1850 με τα 3 επίπεδα και τα 4 διαμερίσματα σας προσκαλεί να το γνωρίσετε από κοντά, να απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το φαράγγι και να μεταφερθείτε σε μία άλλη εποχή.

Τα διαμερίσματα έχουν διακοσμηθεί με παλιά κρεβάτια και παντού κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Το ξύλο καλύπτει πατώματα, οροφές και εσωτερικές σκάλες, ενώ τα βράχια και το πατητήρι (σε κάποια δωμάτια) δημιουργούν εικόνες που δεν τις συναντάμε συχνά. Οι όμορφοι πέτρινοι εξωτερικοί χώροι, ο παραδοσιακός φούρνος και η πισίνα υπόσχονται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τα παραδοσιακά καφενεία του χωριού σας περιμένουν να τα γνωρίσετε, ενώ η ταβέρνα προσφέρει γνήσιες Κρητικές γεύσεις που δελεάζουν.

Ο ξενώνας «ΕΙΡΗΝΗ» προσφέρει αξέχαστες διακοπές κι αυτό που θα έχει πάρει ο επισκέπτης μαζί του φεύγοντας, θα είναι οι νοσταλγικές αναμνήσεις. 

Που βρίσκεται: Βαφές Αποκορώνου (32 χλμ από Χανιά, 28 χλμ από Ρέθυμνο)     

Κατηγορία: Παραδοσιακός ξενώνας

Διαμερίσματα: 2 δίχωρα 3 κλινών, 1 δίχωρο 2 κλινών και 1 μονόχωρο 2 κλινών 

Παροχές διαμερισμάτων: Λουτρό, κουζίνα, κλιματισμός, ψυγείο, τηλεόραση, πέτρινος φούρνος

Κοινόχρηστες παροχές: Δωρεάν πισίνα, ξαπλώστρες, ομπρέλες, αυλή.

Πολιτική κρατήσεων: Για να γίνει κράτηση θα πρέπει να κατατεθεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό το 30% του συνολικού ποσού, το οποίο δεν είναι επιστρέψιμο. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται με την άφιξη στο ξενοδοχείο.

Πληροφορίες - κρατήσεις:
Τηλέφ Φαξ: (+30) 28210 92442

E-mail: irini@pezouli.gr
Διεύθυνση:
IRINI House,
Βαφές Αποκορώνου
73100 Χανιά ΚΡΗΤΗ

 
Developed by redbit.gr

W3C ValidW3C Valid